Rusların destek ve kışkırtmasıyla harekete geçen Ermeni çetelerinin masum canlara kast ettiğini ve Hocalı’da çocuk, kadın ve yaşlı demeden 613 soydaşı şehit edildiğini belirten Aras, yaşananları ne Türk milletinin ne de insanlık vicdanının unutmayacağını belirtti.

İster Azerbaycan, ister Doğu Türkistan, ister Türkmeneli, ister de Bayır-Bucak, ister Kafkaslar, isterse Balkanlar olsun, Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin son ferde kadar davacısı olacaklarını belirten Aras, sözde Ermeni soykırım şakşakçılarının Hocalı’yı ağızlarına almamasının nadir görülecek bir ikiyüzlülük olduğunu söyledi.

Aras, “Karabağ’da Azerbaycan egemenliği yeniden tesis edilmeden Kafkaslara huzur gelmeyecektir. Yukarı Karabağ’ın esaret altına alınmasından sonra mülteci durumuna düşen soydaşlarımız evlerine dönmeden, topraklarına kavuşmadan ve zararlarının ödenmesi sağlanmadan Hocalı’nın yarası devamlı kanayacaktır. Yukarı Karabağ sorunu Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü içinde muhakkak çözülmeli ve hak yerini bulmalıdır. Hocalı Türk’ün öz yurdudur ve Türk’tür.

“Hepimiz Ermeni’yiz” beyanıyla milletini ve vatanını inkar etmiş köksüzlerin bunu anlaması zaten beklenmeyecektir. Onlar her fırsatta döviz ve pankart açıp Ermeni çetelerine isimlerini yazdırmaya devam etsinler. Yıllardır yaptıkları da budur” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim