Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, çevre ve insan sağlığının korunması konusunda karasinek ve sivrisinekle mücadelenin şehirlerde ve kırsal arazilerde büyük önem arz ettiğini söyledi.

Baharın ilk aylarından itibaren haşere ile mücadele konusuna yoğunlaştıklarını belirten Candan, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin Ocak ayından itibaren başlattığı çalışmalar sonucunda Çorum şehir merkezi etrafında 339 adet karasinek ve 30 adet sivrisinek üreme kaynağı tespit ettik. Tespit ettiğimiz karasinek ve sivrisinek üreme kaynaklarını düzenli periyotlar da ilaçlıyoruz” dedi.

Çalışmaları üç aşamalı olarak yaptıklarını açıklayan Candan, “Birinci aşamada Şubat ayında belirlenen vektör üreme kaynaklarında fiziksel ve ilaçlama ile mücadeleye başladık. İkinci aşamada ise Mart ayından itibaren yürütülen larva mücadelesi çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Üçüncü aşamada ise vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Bilgilendirici afiş ve broşürler hazırlayarak hemşehrilerimize dağıttık. Vatandaşlarımız bu çalışmalara destek olarak çöp poşetlerinin ağzını sıkıca kapatıp, konteyner kapağını kapalı tutarak vektörel mücadeleye destek olabilirler" diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim