Belediyelerde çalışan personelin devir işlemleri sürecinde belde belediyesinde çalışmalarına devam ettirildiğini anlatan Alagöz, borç listeleri ile tahsilat makbuzları verilmek suretiyle tahsilat çalışması yaptırıldığını dile getirdi. Vatandaşlara gerekli duyuruların yapıldığını, köye dönüşen beldelerin köy muhtarlarına bilgilendirme toplantıları yapılarak, borçların tahsil edileceğinin söylendiğini ve ne şekilde yapılacağının anlatıldığını kaydeden Mustafa Alagöz, köy halkının mağdur olmaması için tüm kolaylıkların sağlandığını, bu süreçte birçok vatandaşın borcunu ödediğini ve borcunu ödemeyen vatandaşlardan da kanuni olarak alınması gereken faizlerin de talep edildiğini söyledi. Alagöz, bu faizlerin kanun gereği alınması gerektiğinden herhangi bir şekilde faizlerin alınmamasının ise mümkün olmadığını ifade etti.

İSKİLİP VE OSMANCIK HASTANELERİNE PANORAMİK DİŞ RÖNTGEN CİHAZI
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, İskilip ve Osmancık Devlet Hastanelerinde panoramik diş röntgen cihazı bulunmadığından, diş rahatsızlığı bulunan hastaların diş röntgeni çekinmeleri için Çorum’a gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, İskilip ve Osmancık Devlet Hastanelerinde kullanılmak üzere panoramik diş röntgen cihazı alınmasını komisyon olarak uygun bulduklarını anlattı.
İl Genel Meclisi Toplantısı’nda konuşan Alagöz, “İskilip ve Osmancık Devlet Hastanelerinde panoramik diş röntgen cihazlarının bulunmaması önemli bir eksikliktir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından, İskilip ve Osmancık Devlet Hastanelerinde ihtiyaç duyurulan panoramik diş röntgen cihazlarının bütçe imkanları göz önüne alınarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre alınmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır” dedi.
(Erkan BAYATLI)



Editör: TE Bilisim