Bir süreden beri soğuk ve etkili kar yağışının etkisi altında bulunan Çorum'da kar kalınlığı yükseklerde 20 santimetreye kadar ulaştı. Etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde 207 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, bu yolların açılması için İl Özel İdaresi de yoğun bir çaba sarfetmeye başladı.
Kar yağışı sonucunda özellikle köylerden taşımalı sistemle gelen öğrencilerin okuduğu okullarda iki gün eğitime ara verilen Çorum’da Ankara ve Samsun yolu başta olmak üzere bir çok yolda karayolları ekipleri tarafından buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının devam ettirildiği kaydedildi.
İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi de 7 gün 24 saat esasına göre hizmetlerine devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ve diğer kış koşulları nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için 0 364 222 1 222 numaralı Alo Kar Hattı’nın sürekli açık olduğu vurgulanıyor. Özel İdare kardan dolayı kapanan köy yollarının açılması için de makine parkında bulunan 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon, 1 kar makinesi, 5 dozer, 5 lastik tekerlekli yükleyici, 8 kanal kazıcı kepçe ve 4 pikap olmak üzere 46 araç ve 57 personelle karla mücadele ediyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim