CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, Ankara’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı terör eylemini şiddet ve nefretle kınarken, iktidarı da, sorumluluk bilinci içinde hareket etmeye çağırdı.
Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman, ama laik ve demokratik bir hukuk devleti olarak Türkiye’nin, İslam alemi ile Batı arasında köprü ve örnek konumunu, AKP iktidarının etnik ve mezhepçi, maceracı politikaları yüzünden kaybettiğini savunan Hasan Suvacı, görüşlerini şöyle ifade etti:
“Türkiye, bu kaos ortamına nasıl getirildi? Bütün komşularıyla ilişkileri nasıl bozuldu? Dışarıda nasıl yalnızlaştı? Ortadoğu bataklığına nasıl saplandı? İçeride, kutuplaşma nasıl bu derece ileri boyutlara ulaştı?
Bunları değerlendirdiğimizde, Türkiye’yi cumhuriyet değerlerinden adım adım uzaklaştırma ve dinci, mezhepçi, tek adam yönetimine taşıma heves ve niyetlerini açıkça görürüz.
Bu yüzden, kaos ortamından çıkışımız da, öncelikle iktidar partisinin yanlışlarını görüp düzeltmeye yönelmesiyle mümkün olabilir.
Cüretini giderek artıran terörü kökünden kazımamızın yolu da, kutuplaşmaların ortadan kaldırılmasından ve milletin ortak hedefler etrafında bütünleşmesinden geçer.
Ulusal birlik ve bütünlüğün önündeki en büyük engel, maalesef, ulusun bütünlüğünü sağlama ve korumakla yükümlü olanlardır.
Yanlış yoldan dönüldüğü takdirde, bu millet, terör örgütlerini de, onların gizli destekçilerini de yenecek güce, azim ve kararlılığa sahiptir.”
Editör: TE Bilisim