İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 15 Temmuz’un devamı niteliğindeki olaylara müdahale eden sivillere yargılanmama yolunu açan KHK’nın ceza hukukunun genel ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, “Bu, ülkeyi iç savaşa çekmek olur” ifadesini kullandı.

Tarih boyunca, yerini koruyabilmek için kendine bağlı milisler oluşturan diktatör örneklerinin görüldüğüne dikkat çeken Bekir Özsaçmacı, “OHAL ile ilgili tanınan imkânların nasıl amaç dışına çıkılarak kötüye kullanılmasını ve yargının buna sessiz kalışını ibretle izliyoruz. Tanzimatla ortadan kaldırılan müsaderenin ve yargısız infaz niteliğindeki işlemlerin yeniden hortlatıldığına şahit oluyoruz.”dedi.

“OHAL’İN ARKASINA SIĞINILIYOR”

Anayasa’nın yasama, yürütme ve yargı arasında kuvvetler ayrılığını öngördüğünü, şimdi ise TBMM’nin bile yok farzedildiğini anlatan İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı, Olağünüstü Hal Yasası’nın arkasına sığınılarak her alanda çıkarılan KHK’lara değinerek, son KHK ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hiçbir kararname bir suçu ortadan kaldıramaz. Bu madde ceza hukukunun genel ilkelerine aykırıdır. Kimseye işlediği bir suçtan dolayı yargılanmama garantisi verilemez. Madde, sadece 15 Temmuz'u kapsamıyor; olağanüstü hal süresince yandaş milislerin, her türlü silahlı sivil grupların yapacağı eylemleri kapsıyor.

“SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ”

Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadı ile silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur. KHK ile getirilen bu düzenleme, örtülü bir genel affın da ötesinde. İleride gerçekleşebilecek adam öldürme, linç etme, ev basma eylemlerinin darbeyi bastırmak gerekçesiyle yapılmış olmaları halinde suç teşkil etmeyeceğini söylüyor.

KHK ile genel af olmaz. İleriye yönelik suç işleme özgürlüğü kanunla bile getirilemez.

Halka korku salmaya yönelik bu düzenlemelerde Meclis’e gerek bile duyulmamaktadır.

“MİLİSLERE DOKUNULMAZLIK”

Milis güçler oluşturulması için uzun zamandır çalışıldığını gözlemliyorduk. Son çıkarılan KHK ile kendi milislerine dokunulmazlık verme gayesi taşıdıkları aşikâr olmuştur.”

Kin ekip kan biçmenin bahanesinin de “kandırıldık” şeklinde hazır olduğunu vurgulayan Bekir Özsaçmacı, “Bizler çile ve ümit nesli olarak İYİ’lik hareketini tüm halkımıza sunacağız. Halkımıza buradan sesleniyorum korkmayın, sinmeyin, demokrasiyi katledenlere haddini bildirmek için sizlerin önünüzde duracağımıza söz veriyoruz. Bu korku imparatorluğunun çarkını kıracağız, masumun, mazlumun hakkını alacacağız. ” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim