Uğur Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programda Lösev’in faaliyetleri hakkında genel olarak bilgiler veren Aykut ve Ükten, yaklaşan kurban bayramı öncesi Çorum halkını vakıflarına gösterdiği ilgiden dolayı kutladı.

“LÖSEV, ASLA KAPI KAPI GEZEREK BAĞIŞ TOPLAMAZ”

Lösev yetkilileri İrem Aykut ve Sedanur Ükten, son dönemde halkımızın dini duygularını istismar ederek ev ve işyerlerini dolaşarak bağış adı altında para toplayan sahtekârlara karşı uyanık olunması gerektiğine dikkat çekerek, “Hiçbir Lösev yetkilisi asla kapı kapı gezerek bağış toplamaz. Boyama kitabı, hediyelik eşya, gazete veya dergi satmaz. Vakfımız ancak bankalar yoluyla havale yöntemi ile bağış kabul etmektedir” dediler.

“HEDEFİMİZ 5 MİLYON GÖNÜLLÜ SAYISINA ULAŞMAK”

20 yıldır faaliyetlerine devam eden Lösev’in 5 milyon gönüllü hedeflerinin bulunduğunu belirten Lösev yetkilileri, hali hazırda 3 milyon gönüllüsünün olduğunu söyledi.

Lösev gönüllüsü olmak isteyenler için herhangi bir yaş ve durum kriterinin olmadığına dikkat çeken Sedanur Ükten, “Gönüllü bizim her şeyimiz. Gönüllümüz olmak isteyen herkes lösev.org.tr adresimizden gönüllülük esaslarımızı okuyarak ayrıntılı bilgi edinebilir. Biz vakıf olarak, genel merkezimizde 150 personel ile yurt genelindeki hem yetişkin kanser hastalarına hem de lösemili çocuklara hizmet götürmeye çalışıyoruz. Her yerde herkese ulaşmamız fiziki olarak mümkün değil. Bu noktada sağ olsunlar gönüllülerimiz bizlere yardımcı oluyorlar” dedi.

“LOTEL LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OTELİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

3 aydan beri hizmet veren Lotel’in çok yeni olduğunu belirten Lösev İç Anadolu Bölge Sorumlusu İrem Aykut, buranın hayırsever bir vatandaş tarafından vakıflarına bağış yoluyla kazandırıldığını belirterek, “Lösemili çocuklarımız ve aileleri yaşadıkları zorlu hastalık sürecinin sonunda denize girebilsinler istiyoruz. Ve farklı bir ortam görsünler, hastalık sürecinin yorgunluğunu bir nebze olsun atabilsinler diye amaçlıyoruz. Buradan tamamen ücretsiz faydalanmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“GECE YATARKEN ODANIZDA CEP TELEFONU, TABLET VE BİLGİSAYAR BULUNDURMAYIN”

Lösev yetkilileri kanserin her geçen gün yaygınlaşan ve herkesin evine girmiş bulunan bir hastalık olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi.

“Anneleri özellikle uyarıyoruz. Son dönemde bilhassa sağlıksız beslenme koşulları kanseri tetikliyor. Paketli hazır gıdalardan uzak durulmalı. Tabletler, bilgisayarlar ve telefonlar da kanser hastalığına sebep oluyor. Özellikle gece yatarken çocukların odasında tablet, bilgisayar ve cep telefonlarınızı kesinlikle bulundurmayın. Sigara kullanan bir anne ya da babanın yanında çocuklar pasif içici durumunda olduğundan doğrudan etkilenmekte.”

“LÖSEV KURBAN KESİYOR”

Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle Çorumlu yardımseverlere bir çağrıda bulunan Lösev yetkilileri şöyle konuştu:

“Özellikle kanser hastalarının et tüketimi çok önemli. Protein ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor. Lösev olarak biz kurban kesiyoruz. Dini vecibelere uygun olarak bir veteriner, bir din görevlisi ve personelimizle birlikte entegre et tesislerinde anlaşmalı olarak kurban kesiyoruz. 920 lira bedelle 7 hisse olarak büyükbaş kurbanlar kesilebiliyor. Bağış yapmak isteyenler bizlere internet adresimiz üzerinden ulaşabilir. Vekâleten kurban ya da bayram bağışı seçeneğini seçebilirler. Tüm banka şubelerinden havale masrafsız olarak bağış ekranlarından Lösev adına bağışta bulunabilirler.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim