Olay 7 ay önce Dodurga’nın Akkaya Köyü’nde 40 yaşındaki C.K’ye ait evde meydana geldi. İddialara göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler C.K’ye ait evin penceresinden içeri girerek, yatak odasında kese içerisinde bulunan 31 adet Cumhuriyet altını, 5 burma bizezik ve 9 bin TL, paranın bir kısmını alarak kayıplara karıştı.

EVE DÖNEN AİLE ŞOKA GİRDİ

O gece misafirlikten dönen Kasnakçı ailesi kapıdan içeri girdiklerinde yatak orasının dağınık olduğunu para ve altınların bir kısmının çalınmış olduğunu görünce hemen jandarmayı arayıp ihbarda bulundu. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, hırsızlığın yaşandığı gece kondu evde inceleme yaptı. Yapılan incelemede jandarma ekipleri ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çünkü, eve giren hırsız yada hırsızlar yatak odasında kese içerisinde bulunan 31 adet Cumhuriyet altını, 5 burma bilezik ve bir miktar paranın bir kısmının alındığını belirledi.

AİLE FERTLERİ HIRSIZIN BULUNMASINI İSTEDİ

O tarihte jandarma ekipleri evde bulunan aile fertlerinin ifadelerine de başvurup bilgi aldı. Aile fertleri ise, evlerine giren hırsız ya da hırsızların bulunmasını istedi. Jandarma C.K’ye ait evden çalınanların listesini yapıp hırsızlık olayının gerçekleştiği evden ayrıldı. Ancak, şuana kadar hırsız ya da hırsızlara ulaşılamadı. Eve giren hırsız yada hırsızların neden ziynet ve paraların tamamını almadıkları ise kafaları karıştırdı. Jandarma hırsızlık olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürdüğü öğrenildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim