Türkiye genelinde kişi, kurum ve kuruluşların kan bağışı seferberliği ilan ederek Kızılay Kan Bağışı noktalarına akın ettiği gözlenen seferberliğe Çorumlular da ellerinden gelen katkıyı sağlamayı sürdürüyor.

Kızılay Genel Başkanı Kınık’ın çağrısı üzerine harekete geçen ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar Kızılay Çorum Şubesi Kan Bağışı Merkezi’ne akın ettiler.

Toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının arttığını dile getiren İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kambur, bu kapsamda Kızılay’ın çağrısına platforma bağlı sivil toplum kuruluşları olarak katılarak kan bağışında bulunduklarını ve bundan sonraki süreçte bu kan bağışlarının devam edeceğini dile getirdi.

İnsani Değerler Platformu’na bağlı kuruluşların yönetici ve üyelerinin yanısıra Ak Parti eski İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve eski parti yöneticileri de Kızılay’a gelerek kan bağışında bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen Başkanı Erdoğan Cengiz ile sendika üyeleri de Çorum Kan Bağışı Merkezi’ne gelerek kan bağışında bulunurken, seferberliğe en son olarak Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile İYİLİKDER yöneticileri de katıldı.

Kızılay Şube Başkanı Sedat Canbolat ile Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer, son günlerde kan bağışında artış yaşandığını, bu sayede bir nebze olsun rahatladıklarını ancak stokların hala istenen düzeye ulaşmadığını anlatarak tüm Çorumluları kan bağışına davet ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim