Yapılan bütün çalışmaların, sadece dar bir alana sıkışmış çalışmalar olmadığını anlatan Ahmet Saatcı, Hizmet sendikacılığı diyerek, ücret sendikacılığının yanına bir paragraf açtıklarını, sadece üyelere değil, ülkeye ve medeniyete de kazandırdıklarını kaydetti. Bundan sonraki yolculuğun da bu güzergâhta seyredeceğini açıklayan Saatcı, “Memur-Sen, bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında, yol açma, yol alma noktasında şimdiye kadar bedenini ortaya koymuş ve ülkenin dönüşümüne en anlamlı katkıyı sunmuştur. Sunmaya da devam edecektir” dedi.
Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığını, kadim medeniyetin ruhunu taşıdığını belirten Saatcı, “Bu ülke sıradan bir ülke değildir, bu ülke genetiğinde kadim medeniyetin ruhunu, varlığını taşıyan, dirayet ve ferasetiyle mazlum coğrafyalara umut aşılayan bir ülkedir. Yeniden bir diriliş yeniden bir uyanış olacaksa, bu coğrafyadan olacaktır. Bunu bilen şer odakları, ülkenin kazanımlarını yerle bir etmek adına her on yılda bir millete haddini bildirme operasyonları düzenledi. 7 tane darbe girişimi denendi demiştik ki, 8.’si daha kanlı ve haince geldi. Ama bu sefer başaramadılar, halkın gücü, tankın gücünü yendi ve kirli ittifak yerle bir oldu” şeklinde ifadede bulundu.
Türkiye’nin medeniyet coğrafyasının yaşayan gücü olduğunu anlatan Saatcı, bunu tüm İslam coğrafyasının da böyle kabul ettiğini anlattı.
Kamuda iş güvencesi konusun da açıklamalarda bulunan Saatcı, kamuda iş güvencesinin anlık duygularla değiştirilemeyeceğini ifade etti. “Kamuda iş güvencesi olmasaydı FETÖ kamunun tamamında tulum çıkarırdı” diyen Ahmet Saatcı, FETÖ’nün, iş güvencesinin esnek olduğu istihdamın farklı yürüdüğü TÜBİTAK’da, KOSGEB’de tulum çıkarttığını, 657’nin, bu milleti, FETÖ’nün darbesinden ve tulum çıkarmasından koruduğunu kaydetti. 28 Şubat’ta 657’i kullanarak dışarı atılan insanları ve onların yaşadığı mağduriyetleri bildiklerini belirten Saatcı, kamu mevzuatında birleştirmeye evet ama kamu görevlilerinin iş güvencelerinin tehdit edilmesine hayır dediklerini vurguladı.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim