FETÖ/PDY mensuplarınca 15 Temmuz’da yapılmak istenen askeri darbe girişimi sonrasında yapılan soruşturmada bugüne kadar binlerce memur görevden atıldı. Atılan memurların çoğunun bakanlıklar, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde istihdam edildiğini hatırlatan yetkililer, bu memurların yerine açıktan atama yapılacağını belirtti.
Memurluktan atılan memur sayısı kadar kamuya atama yapılacağı haberlerinin duyurulması üzerine Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal konu hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklama da Bakan Ağbal kamuda görevine son verilen memur sayısı kadar memur alımının açıktan atama yolu ile yapılacağı söylendi. Bu haber ile memur olmak isteyenlere tekrar müjdeli haber verilmiş olundu.
Alınacak olan net memur sayısı ve konu hakkında başvuru tarihleri bilinmiyor. Ancak FETÖ/PDY üyelerinin büyük bir kısmının ya da tamamının kamudan silinmesi ile atama yapılması bekleniyor. Bu atamalarda Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın geçerli olup olmayacağı ise ilerleyen haftalarda netlik kazanacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim