CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım öncülüğünde Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Tahtasız ve Çorum 3. Sıra Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz dün Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Tren Garı kavşağında yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Cumhuriyet tarihinin en kanlı olayını yaşadık. Biz bin yıldır Alevi, Sünni, Türk, Kürt birlikte yaşıyoruz, bundan sonra da birlikte yaşayacağız. Gideceğimiz başka bir ülke yok.” dedi.

“MAZOTU 1080 LİRAYA ÇEKECEĞİZ”
Gürsel Yıldırım, Türkiye’nin tarım yönünden çok zengin bir ülke olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Ancak dünyanın en pahalı elektriğini, gübresini ve mazotunu Türk çiftçisi tüketiyor. Biz CHP iktidarında küçük çiftçimizin ödemediği elektrik borcunu sileceğiz, mazotu 1080 liraya çekeceğiz, çekerken de devletimiz zarar görmeyecek. Uçağa, yata verilen ucuz tarifeli mazotu biz üretim için kullanacağız. 30 yaşa kadar sosyal güvenlik primi devlet tarafından karşılanacak. Her şeyden önemlisi biz ürünün bir yıl önceden fiyatını açıklayacağız. Çünkü zarar eden bir ürünü bir yıl sonra kimse ekmiyor.”

“TÜRKİYE’NİN İLACI BİZİZ”
Daha sonra söz alan CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz da ülkede şu an yaşanan en büyük sorunun, hukuk ve güven sorunu olduğunu ifade ederek, “İnsanlarda bir umutsuzluk ortamı oluştu. Türkiye kritik bir aşamadan geçiyor. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri çok önem teşkil ediyor. Seçimler inşallah ülkemiz ve milletimiz hayırlara vesile olur. Allah hepimize ülkenin refahını artıracak bir iktidar nasip etsin. Cumhuriyet Halk Partisi, tüm kadroları ve programıyla zor bir süreçten geçen ülkemizin ilacı olmaya hazırdır. Toplum olarak çalışkan bir yapıya sahibiz. Bir ülkenin kalkınması tarımdan, çiftçiden başlar. Tarımı olmayan ülkenin sanayisi de olmaz.” şeklinde konuştu.

“OBRUK, ÇİFTÇİNİN KULLANIMINA SUNULSUN”
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise çiftçilerin emekli olduktan sonra düşük maaş aldığına dikkat çekerek, “Kömür ocaklarında, yeraltı madenlerinde çalışan bir işçi nasıl ki iyi şartlarda emekliliği hak ediyorsa benim çiftçim de hak ediyor. Çünkü sabah ezanında işe başlayan çiftçi, yatsı ezanında evine giriyor. Bu şartlarda çalışarak kendi sigortasını kendisi yatırıyor ve emekli olduğunda da Çiftçi Bağ-Kur Sigortası denen sigorta yüzünden 600 lira alıyor. 600 lirayla bir çiftçi geçinebilir mi?” ifadelerini kullandı.
Mehmet Sayan ayrıca Obruk Barajı’nın sulama amaçlı olarak çiftçinin kullanımına açılmasını istediklerini belirterek, “Bu talebimizi mevcut milletvekillerimize de ilettik. Obruk Barajı sulama amaçlı kullanılırsa bizim 50 bin dönümlük arazimiz böylelikle ekilebilir hâle gelecek. Benim çiftçim yer altından 50 metreden çıkardığı yetersiz suyla tarlasını ekiyor. Kuraklık döneminde de sular kesiliyor. Obruk Barajı gibi bir su kaynağı varken çiftçiler olarak bizler bunun değerlendirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Oda Başkanı Sayan son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP Heyeti’ne 1 Kasım seçimlerinde başarı dileklerini iletti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim