“Büyükşehir” olma hedefine doğru ilerleyen Çorum, “leblebi”nin ötesinde gerçek kültür değerleriyle de tanınabilme adına, dünyaya yeni bir kapı daha aralıyor.
Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden olan Hitit uygarlığının başkenti Çorum’un, tarih hazineleriyle dünyaya adını duyurabilmesi için köprü görevi yapacak uydu kanalı “TV 19” test yayınlarına başladı.
Önceki gün TV 19’u ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, uyduya ilk sinyali gönderdi.
“İLKELİ VE TARAFSIZ, 24 SAAT YAYIN”
Bölgenin en büyük medya yatırımları arasında yer alan “TV 19” ulusal, bölgesel ve yerel yayınlara yer verecek. Kanal, Türksat 4A uydusundan yayın yapıyor. Kanalın başında 20 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde birçok başarıya imza atmış, deneyimli televizyoncu Murat Erdoğan bulunuyor. TV 19’un Yönetim Kurulu Başkanı ise eski Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç.
Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, “Yayın süremizin önemli bir kısmını haber ve haber programları, kültür- sanat, müzik, eğlence, belgesel ve dini programlar oluşturacak. Çorum kültürünü yansıtan programlar şehrin tanıtımı için önem taşıyacak. Çorum’un ve bölgenin öne çıkan haberlerini ilkeli, tarafsız ve doğru şekilde aktaracak olan kanalımız 24 saat yayın yapacak.” dedi. 
“ÇORUM HALKI EN İYİSİNE LAYIK”
Test yayınlarının ardından, yeni yayın dönemine ait birbirinden güzel iç ve dış yapımlarla Çorumluların evlerine-işyerlerine konuk olacaklarını belirten Bekir Kılıç, “Hemşehrilerimiz, TV 19’u uydudan 11096 frekans,  Dikey polarizasyon ve 30000 sembol frekans bilgilerini ayarlayarak izleyebilirler.” diye konuştu.
Televizyonun kurulumunda yer alan cihazların ve stüdyoların ulusal kanal seviyesinde olduğunun altını çizen Bekir Kılıç, “Televizyonumuz, HD altyapısına sahip bir sisteme entegre olmuş durumda. Çorum halkının en iyisine layık olduğu düşüncesiyle bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çorum halkı bizi izlemeye devam etsin” ifadesini kullandı.
“BU İNCİYİ HERKES GÖRSÜN”
 “Anadolu Güneşi” sloganı ile yayın hayatına merhaba diyen TV 19’un uyduya ilk sinyallerini gönderen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TV 19’un Çorum’un öteden beri hissedilen büyük bir eksikliğini gidereceğini belirterek, “Şehir adına ve kendi adıma fevkalade heyecanlıyım. Bir siyasetçi olarak, bu şehrin bir hemşerisi olarak bunun özlemini kendi adıma hep hissettim.” dedi.
Çorum’un Anadolu’nun ortasında saklı bir inci olduğunu söyleyen Külcü, bu inciyi TV 19 sayesinde herkesin göreceğini vurgulayarak, “Çorum Anadolu’nun ortasında adeta saklı bir inci gibi. Bunu herkesin görmesi lazım. Bu şehri herkesin tanıması lazım ve bunu bir televizyon kanalıyla yapabilmek de elbette en kolayı. İnanıyorum ki TV 19, bu misyonu şu anda üstlendi ve bundan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecek.” şeklinde konuştu.
“İYİ, KALİTELİ, OBJEKTİF YAYIN”
Çorum’un “marka kent” olma iddiasını da hatırlatan Başkan Külcü, “İyi, kaliteli ve objektif yayın yapan bir televizyon kanalı, şehrin marka değerini yükselten unsurlardan birisidir. TV 19’un böyle bir televizyon olacağına yürekten inanıyorum. Tüm hemşerilerim adına TV 19 ailesine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum ve başarılı yayınlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
TV 19’un en önemli hedeflerinden biri de Çorum ve çevresinde eğitime katkı sağlamak. Özellikle medya alanında eğitim gören öğrencilere staj imkanı sağlanacak. Ayrıca Hitit Üniversitesi bünyesinde açılacak iletişim ile ilgili bölümlere de ışık tutacak.










(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim