Çorum Belediyesi olarak kimlikli bir şehir inşa etmek istediklerini ifade eden Külcü, Çorum Kalesi, Eski Polis Karakolu Binası ve Arasta ile ilgili yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

KALE İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

Kale’nin şehir için çok önemli olduğunun altını çizen Külcü, “Kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Şuan proje çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışma ile birlikte Kale’nin bir tarafında geleneksel kına geceleri gibi programların yapıldığı bölümler olacak, bir tarafı ise butik otel şeklinde restore edilecek” dedi.

ESKİ KARAKOL BİNASINDA KAMULAŞTIRMA DAVASI SONA ERDİ

Eski Polis Karakolu olarak bilinen tarihi yapı ile ilgili de 4 yıl süren kamulaştırma davasının sona erdiği bilgisini veren Külcü, 1 milyon liralık istimlak bedelinin mahkeme veznesine yatırıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde söz konusu yapıyla ilgili gerekli çalışmaya başlanacağını söyledi.

ARASTA İÇİN YENİ BİR DÖNEM

Velipaşa Hanı’nın restore edilerek turizme kazandırılması ile birlikte hemen yanında bulunan Arasta için de yeni bir dönemin başlayacağını dile getiren Külcü, “Arasta ile ilgili yol açma ve meydan yapma gibi bir projemiz artık söz konusu değil. Bu bölge mahkeme tarafından tekrar kültür varlığı olarak tescillendi. Arasta’yı şehrimizi ziyaret eden insanların hafızasında iz bırakabilecek bir yer haline getirmek istiyoruz. Arasta esnafı ile ortak bir proje üzerinde anlaşıp o bölgede yapılabilecek plan ve programımızı ortaya çıkaracağız” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim