Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen halk Günü toplantısında yaptığı konuşmada Çorum’a kayıt dışı gelen mültecilere göç idaresi tarafından gönderildikleri illere gitmeleri konusunda kısıtlama getirilmesi gerektiğini anlatan Şahin, mültecilerle büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Mültecilerin genç kızları, bayanları ve gençleri çok rahatsız ettiğine bizzat şahit olduğunu anlatan Kale Mahallesi Muhtarı Şahin, toplu gezen mültecilerin Aşıklar Tepesi’nde bulunan halı sahayı da Türk çocuklarına vermediğini vurguladı.

Ali Şahin, asfalt ve tretuar eksikliklerinin sezon başında giderileceği yönünde duyum aldığını belirterek, belediye yetkilileri ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını vurguladı.

Şahin, konuşmasında; 7 yıldır kapısına kilit vurulan Çorum Kalesi’nin açılıp restorasyon işlemlerinin bitirilerek turizme kazandırılmasını, Kale civarında imar düzenlemesi yapılarak kent görünümünün daha yaşanabilir hale getirilmesini, gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor alanları yapılmasını, Ata Caddesi’ne belediye tahsilat şubesi, sağlık merkezi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Şubesi ve polis merkezi kurulmasını istediklerini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim