Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı esnaf odalarının olağan kongrelerine dün ÇESOB Derviş Günday Toplantı Salonu’nda düzenlenen Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası’nın genel kurulu ile devam edildi. Mevcut başkan Sedat Ek ile bir önceki başkan Bilal Çetin’in katıldığı seçimde oyların çoğunu alan Sedat Ek güven tazeledi.

Divan heyetinin ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile birlikte Emre Şentürk, Ferhat Avcu, Süleyman Topaktaş ve Savaş Uzanır’dan oluşan genel kurula Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, ilçelerden gelen esnaf odası başkanları ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ile mali raporlar okunarak oybirliğiyle ibra edildi. Tahmini bütçe, yeni dönem çalışma raporunun okunarak ibrası ile devam eden genel kurulun son bölümünde ise dilek temenniler bölümüne geçildi.

Bu bölümde konuşan ÇESOB ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Kılıç, odalarda başkan ve yönetimlerin elinde büyük paraların bulunmadığını, oda başkanlarının elini taşın altına koyarak Allah rızası için esnafa hizmet ettiğini, üyelerin oda aidatlarını toplayabildikleri ölçüde ayakta kaldığını vurgulayarak bugüne kadar esnaf sanatkara hizmet eden başkanlar ile yönetimlerine teşekkür ettiğini bildirdi.

Oda başkan adayı Bilal Çetin konuşmasında oda üyelerinin tamamına yakınını gezdiğini, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları not ettiğini, bunların çözümü noktasında OKA, AB ve KOSGEB başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarla işbirliği içinde projeler üretmeyi planladığını vurguladı. Yönetimine her meslek grubundan üye alacağını, meslek gruplarına göre görev dağılımı yapmayı planladığını ve sorunları tüm üyelerle birlikte çözmeye talip olduğunu dile getiren Çetin, kim seçilirse seçilsin Ahi Evran’ın torunları olarak omuz omuza birliklerini bozmadan esnafa hizmet etme sözü de verdi.

Kongrede son konuşmayı ise mevcut başkan Sedat Ek yaptı. 4 yıl önce aday olduğunda üyelerin teveccühü ile geldiği görevinde odayı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini belirten Ek, bundan sonra da üyelerden alacağı destekle daha iyi hizmet etmek istediğini, 4 sene önce 204 olan üye sayısını 300’e ulaştırdıklarını vurguladı. Sedat Ek, birlik beraberlik için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak hizmeti daha üst seviyeye çıkarmak için yeniden aday olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ise seçime geçildi. İki listeyle Seçim Kurulu nezaretinde yapılan seçimde mevcut başkan Sedat Ek 159 oy alarak güven tazeledi. Kongrede Bilal Çetin ise 67 oy aldı. Sedat Ek başkanlığındaki yönetim kurulu ise Ömer Ölçer, Ergül Karagöz, Vedat Okur, Ömer Çapa, Hayri Yiğit Taşçı ve Ahmet Çetin’den oluştu. Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Denetim Kurulu’na ise Ahmet Sapancı, İsmet Ünver ve Gökhan Yumlu seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim