Hak-İş Konfederasyonu Çorum İl Temsilciliği tarafından AK Parti’ye “taşerona kadro” için teşekkür ziyareti yapıldı. Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile beraberindeki 100 civarındaki taşeron işçi önceki gün AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ı ziyaret etti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan İl Başkanı Karadağ, kadroya girecek işçilerden bundan sonra daha gayretli bir çalışma beklediği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron çalışanlara verdiği müjdeli haber nedeniyle yapılan ziyarette Mustafa Köroğlu, İl Başkanı Karadağ’a çiçek verdi. Ziyarete Öz Sağlık-İş Çorum Şube Başkanı Hüsnü Aykan ve kurumlarda çalışan bazı taşeron işçilerde katıldı.

“BAYRAM EDİYORUZ”

Mehmet Karadağ ve Erhan Akar ile görüşen Hak-İş İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, taşeron çalışana kadro sözü verilmesinden dolayı teşekkür ederek, “15-20 gündür adeta bayram ediyoruz” diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mustafa Arslan başta olmak üzere tüm sendikacılar olarak 2011 yılından beri taşerona kadro için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Köroğlu, AKP Hükümeti’nin katkısı ile 2014 yılında yapılan kıdem tazminatı, sendikalaşma ve izin hakkı düzenlemelerinin bugün gelinen noktanın ayak sesi olduğunu, sıkıntılı sürecin mutlulukla sonuçlandığını açıkladı.

“AYRIM YAPMADIK”

Hak-İş heyetine ve işçilere ziyaret nedeniyle teşekkür ederek “İşçilerin hakları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde teslim edildi” diye konuşan İl Başkanı Karadağ da bazı uyarılarda bulundu. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar işçinin yanında olan bir parti olduğunu, iktidara geldikleri ve kendisinin İl Başkanı olarak görev yaptığı ilk dönemde ‘Çorum’da AKP’li olmayan taşeron işçiler çıkarılsın. Yerlerine partililer alınsın’ şeklinde gelen talepleri önemsemeden ‘işini iyi yapanların işten çıkarılmaması’ yönünde aldıkları prensip kararına kendisinden sonra gelen yöneticilerin de uyduğunu ifade eden Karadağ, “Bu süreçte işini iyi yapanlar görevlerine devam ettiler. Çalışmayan, çalışma barışını bozan işçiler dışında kimseyi işinden çıkarmadık. Eski iktidarlar döneminde yaşanan olumsuz örnekleri biz de yapamazdık. O tarihten beri ayrım gözetmeden tüm kurumlarda her görüşten insan taşeron olarak istihdam edildi” şeklinde konuştu.

“TİTİZ ÇALIŞIN”

AK Parti döneminde işe girerek işlerini yapmayanların ‘bize bir şey olmaz’ dememesi gerektiğini ve burada asıl kriterin işi iyi yapmak olduğunu kaydeden Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarda ‘kadro verilirse çalışmazlar’ şeklinde bir düşünce hakim. Bizim yüzümüzü ağırtmak istiyorsanız bundan sonraki süreçte kadroyu aldıktan sonra da işinizi savsaklamadan en iyisini yapmaya gayret gösterin. Kadroyu suiistimal etmeyin. Bundan sonra çok daha titiz ve gayretli çalışmak zorundasınız. Bugüne kadar yapılamayanları yapan, yeri geldiğinde dünyaya kafa tutan tek lider olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu konuda emeği geçen tüm milletvekillerine teşekkür ediyoruz”

MİLLETVEKİLLERİ VE HAK-İŞ’E TEŞEKKÜR…

Hak-İş Konfederasyonu’nun bugüne kadar hep işçilerin haklarını savunduğunu ve hükümet nezdinde de hep olumlu yaklaşım içinde bulunduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Karadağ, bu katkıları için Genel Başkanı Mustafa Arslan ve ekibine teşekkür etti.

Ziyarette ülke genelinde yüzde 10.6 düzeyinde olan işsizliğin ilimizde yüzde 5’in altında olduğunu kaydeden ve bu rakamın da iş tercihlerindeki sıkıntıdan kaynaklandığını anlatan Karadağ, ilimizde işsizlik konusunda bir sıkıntı bulunmadığını, bu nedenle istihdama büyük katkı sağlayan işadamlarına teşekkür ettiğini, ayrıca Çorum milletvekillerinin de her zaman istihdamı artırma yönünde çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim