Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Türk, bugün devleti yönetenlerin aileyi her şeyin üstünde tuttuklarını defalarca vurguladığını ancak ailenin direği kadınların sorunlarına çare üretilmemesinin garip bir çelişki olduğunu söyledi.

Tarih boyunca Türk kadınının her koşulda fedakarlık ve vakur duruşu ile önü çıktığını, vatan, millet ve bayrak uğruna verilen mücadelede hep ön saflarda yer aldığını anlatan İlknur Türk, “Bu anlamda Türk kadını milletin gözbebeği, eli öpülesi annesi olmuştur. Fakat son yıllarda ne yazık ki taciz, şiddet ve cinayet gibi asla kabul edilmeyecek eylemler Türk kadının başına adeta musallat olmuştur. Toplumsal yozlaşmanın Türk kadını üzerindeki ağır tahribatı hepimizin için utanç vericidir. Bunun yanı sıra mobbing, şiddet, düşük ücret ve aile yaşamını etkileyen çalışma koşulları gibi sorunlara da kadınlar çalışma hayatında en ağır şekilde maruz kalmaktadırlar. Sorunların her gün kamuoyunda faili belli olaylarla karşımıza çıkmasına rağmen, çözüm için hala somut adımlar atılmaması izah edilebilir gibi değildir” dedi.

Kamu çalışanı kadınların kreş sorununun hala çözülemediğini, çocukların merdiven altı kreşlere mahkum edildiği işkencelere maruz kaldığı görüntülere her gün yenilerinin eklendiğini, devletin ihmali ile bu kreşlerin kontrolsüz şekilde yayılmaya devam ettiğini söyleyen Türk, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir çalışma hayatını Türk kadını hak etmemektedir. Özellikle sağlıkta nöbet ve ağır iş yükünü tahammül boyutunu çoktan aştığını görülmekte bu da kadınların aile ve sosyal yaşamlarını bile olumsuz etkilemektedir. Süt izninde anneleri kadrolarına göre ayırmak, refakat izninde sorun çıkarmak, bebeği olan anneleri çalışma hayatında gözden çıkarmak ne Türk milletinin yüksek karakterine ne de binlerce yıllık devletimizin geleneğine yakışmaktadır. Tüm bunlar ortak bir akıl ile değerlendirilmeli ve bizzat kadınlarımızın da görüşleri alınarak çözüm üretilmelidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak kadınlarımız için iyi niyetli sözler yerine, çözüm odaklı düzenlemeler ve onların çalışma hayatını kolaylaştıracak yenilikler istiyoruz. Temenni veya kınama yerine bu anlamda adımlar atılırsa bir şeylerin değişeceğini biliyoruz”

8 Mart gününün Türk kadınları için sorunlara dur denildiği bir tarih olmasını dileyen İlknur Türk, başta şehit anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınların gününü kutladığını sözlerine ekledi.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim