AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Büyük Kongresi geçtiğimiz gün Ankara’da yapıldı. Ankara Kapalı Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, başta olmak üzere 81 il ve ilçelerdeki partililerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşundan temsilcinin katılımı ile düzenlenen kongrede AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam yeniden başkan seçildi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam tek aday olduğu kongrede bin 110 delegenin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

Kongreye Çorum’dan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir başta olmak üzere İl, İlçe Kadın Kolları yöneticileri ile partili kadınlar akın etti. Otobüslerle Ankara’ya giden Çorumlu kadınlar kongrenin ardından başkenti de gezme imkanı buldular. Ankara yolculuğuna “Öncü Grup Çorum” pankartlı otobüslerle giden AK Parti İl Kadın Kolları üyelerinin tişörtlerinde ise “Reis seni Allah için sevdik” sloganı dikkat çekti. Öte yandan kongrenin organizasyonunda ise AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı hemşehrimiz Şeyma Döğücü de aktif rol aldı.

Kongrelerin ardından 2019 seçimleri için hazırlık startını verdiklerini söyleyen ve özellikle terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnanıyorum ki bu kongrelerle hücre yenilemesini yapan parti teşkilatımız, gençlik kollarıyla, kadın kollarıyla ana kademe ile seçimlere hazırlığını sürdürecek ve tüm belde, ilçe, il ve büyük şehirlerde büyük bir patlamayla neticeyi alacaktır. Özellikle kadınların siyasete katılımlarına baktığımızda AK Parti ile zirveye ulaştı. 4 milyon 600 bin kadın üyemiz var. Bu diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bırakmıştır. Siyasette kadınlarımıza verdiğimiz önemin en son örneği 24 Haziran seçim sonuçlarıdır. Şu anda Meclis'te AK Parti sıralarında 53 kadın milletvekilimiz bulunuyor. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok. Siyasetin yanı sıra kamuda ve özel sektörde çalışanlar ve onların arasında kadın sayısı giderek artıyor. Kamu çalışanlarının yüzde 38'i kadınlarımızdan oluşuyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim