Vakfın yemekhane bölümünde düzenlenen konseri Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Sultan Yıldırımgök başta olmak üzere yüzlerce vatandaş ilgiyle takip etti. Yıllardır birlikte çalıştığı türkü dostlarıyla kurduğu yeni korosuna bağlamasıyla eşlik eden şef Arif Sadeçolak’ın ve solistlerin izleyenleri büyülediği ve adeta türkü şölenine dönüşen konser saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Gecede Kadınlar Türk Halk Müziği Korosu’na Bas Gitar’da Orçun Çetin, Gitar’da Turgay Sayar, Bendir’de Hasan Özkoçak, Bendir Kaşık’ta Taner Kalender, Bateri’de Ufuk Akkuş, Darbuka’da Ünal Kaya’nın eşlik ettiği koronun tanıtımı yapılarak katıldığı yarışmalar ve aldığı ödüller hakkında bilgiler de sunuldu.
Birbirinden ünlü ozanların türkülerinin başarıyla icra edildiği gecede İlksen Eker, Nihayet Kış, Münevver Erdem, Meral Gülersoy, Serpil Madak, Damla Kükrer, Deniz Özçağı Akın, Tülay Dolgun, Ela Höçük Koçak ve Zuhal Atak da solist olarak sahne aldılar.
İzleyenlere müzik ziyafeti sunulan gecede ayrıca Şef Arif Sadeçolak tarafından Türkiye çapında yapılan Solo Çalgı Bağlama Yarışması’nda birincilik elde ettiği “Topal” isimli enstrümantal eseri bağlaması ile icra ederek büyük alkış aldı.






(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim