25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle CHP İl Kadın Kolları tarafından parti binasında bir basın toplantısı düzenlendi. CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Çorum Kadın Platformu Sözcüsü Nurcan Doğan Hasırcı ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ile çok sayıda kadının hazır bulunduğu toplantıda, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele edilmesi gerektiği bildirildi.

25 Kasım’ın dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu kaydeden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yalçın, “Bugün, kadına yönelik şiddet olgusunun, hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağ dışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür” ifadelerini kullandı.

Yaşadığımız coğrafyada kadınların, günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kaldığını ve öldürüldüğünü söyleyen Yalçın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki, cinayetleri önlemeye kimsenin vakti de yok niyeti de yok.

Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de kapattılar. Bu iktidarın, insan haklarını savunanlara tahammülü yok. Kadın, üstelik örgütlü kadın haklarının varlığının bilincinde olan kadın, onlar için en büyük tehlike. Bilmiyorlar ki kadın hareketi engellenemez.

Biz CHP’li kadınlar olarak, eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğiz.

Kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyeceğiz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim