Aliya İzzebegovic tarafından kadınlara yönelik olarak kurulan FATMA Derneği, İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği ve Toplum Geliştirme Merkezi Derneği'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alan Hatice Külcü, “Burada savaşın başladığı 1992 yılında ben lisede okuyordum. O zaman okulda kız öğrenciler olarak çeyiz malzemeleri bularak Bosna Hersek için kermesler yaptık. Kadınlar parmaklarındaki yüzükleri kulaklarındaki küpeleri Bosna'ya destek için gönderdiler. Sizin burada yüreğiniz yanarken bizim de orada yüreğimiz çok yandı. Savaştan en çok kadınlar ve anneler etkilendi. Biz kadınlar olarak dünyaya örnek olabilirsek dünya kazanacaktır” dedi.
Bosnalı kadınları Çorum'da görmekten memnun olacaklarını ifade eden Hatice Külcü, “Türkiye ve Bosna Hersek'te bulanan kadınlarımızın bir birleri ile kaynaşması ve dostluklarımız pekişmesi için Çorum Belediyesi olarak ortak projeler yapmak için hazırız” diye konuştu.
FATMA Derneği Başkanı Dr. Kenela Zuko da yaptığı konuşmada “12 yıldan beri siyasetin içerisindeyim. Şu anda da ilk kez mecliste başörtülü milletvekili olarak görev yapıyorum. İlk önce annelik görevimizi yerine getirerek daha sonra diğer davalarımızı yerine getirmeliyiz. Müslüman kadınlar kendilerini en güzel şekilde eğiterek yetiştirerek daha çok politikaya girmeleri gerekmektedir” dedi.
İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Feyza Tanok da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Çorum'dan buraya gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bizler birbirlerimize ne kadar çok bağlı olursak o kadar güçlü oluruz" diye söyledi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği'ni başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Çorum leblebisi ve Çorum'u simgeleyen hediyeler takdim etti.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim