CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen programa CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Gençlik Kolları Başkanı Velican Çalıkuşu, Milletvekili Tufan Köse’nin eşi Leyla Köse, CHP Milletvekili Aday Adayı Saim Topgül ve çok sayıda kadın katıldı.
Programın açılışında konuşan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, “İlk olarak 1857 yılında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak simgeleşen ''Dünya Kadınlar Günü'' kadınların hak mücadelesinin yansıtılması, kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi, konunun gündeme gelmesi, tartışılması ve değerlendirilmesi açısından önemli olup, günümüzde çok daha geniş bir kapsamda algılanmakta ve değerlendirilmektedir. Zira kadınların öznesi olduğu tüm güzellikler; hayata neşe, huzur ve mutluluk katmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, içinde kadın olduğu için, sevgi, barış, kardeşlik olduğu için özeldir” dedi.
İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru ise, günümüzde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün göstermelik de olsa kutlandığını söyledi. Kutlamaların anlamı ve işlevinin olması için kadın işçilerin sorunlarının ele alınması ve giderilmesi gerektiğini kaydeden Özüdoğru, “Günümüzde kadınların ne kadar sahipsiz kaldığı, merdiven altı kadın işçiliğinin köle düzeyinde olduğunu görmezden gelmek, çare aramamak büyük sorunlara neden olmaktadır.
Ülkemizde son yıllarda kadın olmak başlı başına bir sorun haline geldi. Ülke yönetiminde söz sahibi olanlar kadını toplumdan nasıl soyutlarız, eve nasıl kapatırız onun hesabını yapıyorlar. Devlet yönetiminde etkin olan kişilerin sözlü beyanları kadına bakış açısını belirliyor.
Bugün Türkiye’de kadına yönelik vahşet korkutucu boyutlara ulaştı. Nedeni ise, kadının bedeni, giyimi-kuşamı, çalışıp çalışmayacağı, ne kadar eğitim alacağı, nişanlısıyla yolda nasıl yürüyeceği, kaç çocuk yapacağı gibi kadının kendi özgür iradesiyle vereceği kararların başkaları tarafından belirlenmesi ve dayatılmasıdır” şeklinde konuştu.
Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın da bir konuşma yaparak, tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim