Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse’nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğuna dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya üzerinde en az bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişiler tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 59 düzeyinde olduğunu söyledi.

Meryem Demir aynı raporda, şiddet oranlarının refah ve eğitim seviyesi yüksek olan Danimarka, İsveç, İzlanda, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde daha yüksek tespit edildiğini dile getirerek, “Bu durum gösteriyor ki kadına yönelik şiddet sorunu, sadece eğitim seviyesinin ve ekonomik gelişmişliğin yüksek olmasıyla ilişkili değil. Sorun, çok daha kapsamlı ve mücadelesi zor bir problem olarak karşımızda duruyor.” dedi.

AKP Hükûmeti’nin bu sorunu çözmek için 2003 ve 2011 yılları arasında kadın haklarını güçlendiren yasalar çıkardığını anımsatan Demir, “2011 yılında Türkiye kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni imzalayan ilk ülke oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığı çalışmalar kapsamında 2015 yılında 71 bin polis ve 33 bin din görevlisi eğitimden geçirildi. Bu gibi çalışmalar sonucunda bugün ülkemizde kadına yönelik şiddetin azaldığını ve bu konuda daha fazla farkındalık oluştuğunu görmekteyiz.” diye konuştu.

Daha sonra AKP İl Kadın Kolları üyeleri sahneledikleri drama gösterisinde, Türkiye’de şiddete maruz kalmış bazı kadınlardan kesitler sunarak, “Şiddete ben karşı koyamadım, sen engel ol!” şeklinde mesaj verdiler.

Ardından kürsüye gelen AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ da milliyetçi ve muhafazakâr ailelerde ve toplum kesimlerinde kadına yönelik şiddetin daha az görüldüğünü belirterek, “Eğitim düzeyi ve medeniyet artışıyla birlikte ne gariptir ki şiddet olaylarının da arttığına şahit oluyoruz. Kadına en büyük değeri dinimiz İslâmiyet vermiştir. Bu sorunun çözümü de özümüze dönmekle mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin son bölümünde ise İl Vaizi Necla Yılmaz ve Pedagog Gül Elmas tarafından katılımcılara, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim