Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa Vali Ahmet Kara ve Eşi Mesude Kara, İl Garnizon Komutanı Albay Ahmet Çelik ve eşi Leyla Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, protokol üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. ve eşi Gülcan Doğan, diğer protokol üyeleri ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunumu yapan Emine Örgel’in şiir okuması ile başlayan programda konuşan Vali Ahmet Kara, tarihte toplumlarla uğraşmaların her zaman kadınlar üzerinden olduğunu belirtti. Araplarda kızların diri diri toprağa gömüldüğünü ve bir nema gibi alınıp satıldığını söyleyen Vali Kara, kadının İslam’la birlikte değer kazandığını ifade etti. Kadınların İslam’la birlikte cennetin ayaklarının altında olduğu insanlar ve hadislerde baştacı olarak belirtildiğini dile getiren Vali Ahmet Kara, tarih boyunca kadına yeteri kadar değerin verilmediğini vurguladı.
Kadınlara yeteri kadar değer verilebilmesi için öncelikle kadınların iyi yetiştirilmesi gerektiğini anlatan Vali Kara, erkekleri annelerin yetiştirdiğini, iyi yetişmiş bir erkeğin değerler konusunda da bilinçli olacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Girişimci kadınlar ve öyküleri bölümünde Seyhan Barut, Leyla Külcü ve Derya Taşdemir iş hayatına girişlerini anlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Meslek Elemanları tarafından sahnelenen “Kadın ve Erkeğin Bir Günü” isimli tiyatro oyununun ardından Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri “Ezgilerle Kadın” isimli müzik dinletisinde bulundu.
Salonda düzenlenen programın sona ermesinden sonra Dünya Taşın, Şule Güngören, Akgül Aşan, Firdevs Balcı Şahin, Gözde Aşan, Nezihe Aşan Kaya, Fatma Taybıllı, Münevver Karahan, Sevda Boztepe, Saide Sıkı, Nalan Duran, Seyhan Barut ve Kafiye Ortakçı tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi gezildi.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim