Türk toplumunda kadının saygın bir yerinin bulunduğuna dikkat çeken Karadağ, Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu, devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşlerinin de söz sahibi olduğunu vurguladı. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadınının, çocuğunu yetiştirip evinin geçimini sağladığına dikkat çeken Karadağ, “Türk kadını satta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir” dedi.

Atatürk’ün bir konuşmasında; "Türk kadını dünyanın en aydın, en faziletli ve en ağır kadını olmalıdır" dediğini hatırlatan Karadağ, 2014 yılında “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” maddesinin AK Parti hükümeti tarafından Anayasaya eklendiğini vurguladı. Kadına şiddetin önüne geçebilmek amacı ile “Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın” ilk kez 2006 yılında uygulamaya konulduğunu belirten Karadağ, “Kadınlara tanınabilecek tek ayrımcılık pozitif ayrımcılıktır. Biz bu düşünce ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişikliği hükumetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz. Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti hükümeti, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti olarak, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesiyiz.

Kadınlarımız eğitimden sağlığa, yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almıştır ve almaya da devam edecektir. Kadınların aile içi ve sosyal hayatta hak ettiği yere ve değere ulaşması için toplum olarak tüm görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Kadınlarımızın siyasette yer alması ve başarı sağlaması ülkemizin geleceğe güvenle bakması noktasında önem arz etmektedir. Partimiz, temsil noktasında kadınlarımıza gereken değeri göstermiş ve en fazla kadın milletvekili sayısına sahip 1. Parti olarak kadınlarımızı milletin meclisine göndermeyi başarmıştır. 5 Aralık 1934 tarihinden bu yana Dünya Kadın Hakları günü olarak kutlanan bu anlamlı gün dolayısı ile hayatın bütün yükünü beraber sırtladığımız, sergiledikleri başarılarla bize ilham veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıl dönümünü kutluyor, istiklal savaşımızda,15 Temmuzda ve ülkemizin savunulmasında bugünde kahramanca mücadele eden kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum”dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim