Kadeş Barış Sempozyumu Düzenleme Komitesi üyeleri, Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına canlı yayın konuğu olarak katıldılar.

Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Hitit Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muammer Cengil, Yrd.Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz ve Yrd.Doç.Dr.Mustafa Tolga Çırak, Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumunun Çorum toplumsal hafızasında yer tutan çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade ettiler.

ÜST DÜZEYDE DESTEK VE İLGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen sempozyuma Başbakan Binali Yıldırım’ın katılmasının, etkinliğin üst düzeyde önemsendiğini gösterdiğine dikkat çeken öğretim üyeleri, “Bu organizasyonla dünyaya sevgi ve barış mesajlarının Çorum’dan verilmesine vesile olunmuştur” dediler.

22 BİLDİRİ KİTAPLAŞTIRILACAK

Kadeş Barış Sempozyumu ile kültürel, sosyal ve bilimsel anlamda istenilen amaca ulaşıldığına değinen komite üyeleri, altı oturumda yirmi iki bildirinin yayımlandığını ve yapılan sunumların kısa süre içinde kitaplaştırılarak yayınlanacağını söylediler.

BARIŞ VE KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Söyleşide, tarih bilimi adına bilimsel bir temel üzerinde şekillenen Kadeş Barış Sempozyumunun aynı zamanda Çorum’un turizm ve tanıtım potansiyeline sunduğu katkı açısından da büyük bir öneme sahip olduğunun altı çizildi.

Programda, milattan önce 1200’lü yılarda yapılan Kadeş Barış Antlaşması imzalanırken Mısır tarafında sadece kral varken, Hitit yani Çorum tarafında kral ve kraliçe imzasının bulunduğu, günümüz koşullarında kadın-erkek fırsat eşitliği açısından, bunun bile tek başına örnek teşkil eden ciddi bir durum olduğu kaydedildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim