Geçtiğimiz sene Mersin’in Tarsus ilçesinde bir servis şoförü tarafından hunharca öldürülen Özgecan Aslan, ölümünün birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri tarafından Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde anıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı tarafından Özgecan Arslan için organize edilen etkinliğe çok sayıda parti yöneticisi ile birlikte CHP Ankara Milletvekili Çorumlu hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi ve partililer de katıldı.
CHP Polatlı İlçe Teşkilat yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlikte kadınların istedikleri saatte, istedikleri yerde bulunma haklarının bulunduğuna dikkat çekene Milletvekili Hakverdi, geçtiğimiz sene hunharca öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünden 1 yıl geçmesine rağmen ülkemizde değişen fazla birşeyin olmadığını, kadına yönelik şiddet ve tecavüzlerin devam ettiğini vurguladı.
2015 yılında 303 kadının çeşitli nedenlerle katledildiğini belirten Hakverdi, geçen süreç içinde yargılanan kadın katillerinin en az yarısının mahkemelerde iyi hal, takım elbise gibi ceza indirimleri aldıklarını bunun da adalete olan güveni sarstığını bildirdi.
Özgecan için saygı duruşunda bulunulan, mum yakılarak karanfil bırakılan törende CHP’liler ellerinde taşıdıkları pankartlarla olayı protesto ettiler.
Öte yandan Milletvekili hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi, etkinlik sonrasında Polatlı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle buluştu. Hakverdi ayrıca ilçe esnafını da ziyaret etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim