Kadınların hayatın her alanında yer aldığını ve aile kurumunun temel taşını oluşturduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, kadınların toplumun büyümesi ve gelişmesi adına görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını gelecek nesillerin yetişmesinin ve ahlaklı toplumların oluşmasının da temelini oluşturduklarını kaydetti, ülkenin büyümesi, kültürün uygar medeniyetler seviyesine ulaşması için kendine güvenen, başarıya ulaşmak için var gücüyle mücadele eden kadınlara büyük görevler düştüğünü belirten Kaya, kadına şiddetin son bulduğu yaratılanın yaratandan ötürü birbirini sevdiği, eşitlik ve adalet ilkesinin kadın erkek ayrımı olmaksızın uygulandığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar Gününü kutladığını anlattı.

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Yıldız Bek de konuşmasında günün esas anlamının haklarını arayan emekçi kadın işçilerin direnişinde zulüm ve cinayetin utanç tablosu olup bu tablonun yine kadınların direnç ve mücadelesi ile anlam bulacağını ifade etti.

Kadınların haklarını gasp etmek isteyen kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin artmasına önlem almadıkça kadını yok sayan ve eşit görmeyen zihniyetlere karşı yaptırımlar olmadıkça mücadelenin daha uzun yıllar süreceğini belirten Bek, kadının nasıl giyinmesi, nasıl gülmesi, kaç çocuk doğuracağı, nasıl bir eğitim alacağı, sokakta nasıl ve hangi saatlerde gezeceğine karar veren erkeklere karşı daha güçlü olarak bir arada Cumhuriyet kadınları olarak yer almaya devam edeceklerini kaydetti. Kadın ve erkeğin aynı hak ve imkanlara sahip olmasını istediklerini belirten Yıldız Bek, kadının kurtuluşunun yaşamın kurtuluşu olduğunu söyledi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli de konuşmasında kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu dile getirdi. demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri gerektiğini anlatan Özzehinli, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalandırılmaları gerektiğini vurguladı. Kadınların hak ettiği değeri maddi-manevi alabilmeleri noktasında hükümetin gerekli adımları attığını anlatan Özzehinli, toplumsal mutluluğun yakalanabilmesi için öncelikle kadınların eğitim imkanını artırmak, ekonomik yaşamdaki konumunu güçlendirmek ve siyasete daha aktif katılımını sağlamak gerektiğini vurguladı.

Son olarak konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Alagöz de Müslümanlıkta sultanın kadın olduğunu, İslam’ın kadına çok değer verdiğini ve erkeğe de mesuliyet yüklediğini dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim