İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, geçtiğimiz hafta Perşembe günü durdurulan bir otobüste yurda yasa dışı yollarla girdikleri tespit edilen Afganistan, Pakistan, İran, Somali, Özbekistan ve Suriye uyruklu 119 kişinin işlemleri tamamlandı. Mahmut Atalay Spor Salonu’nda bekletilen göçmenlerin kimlik tespitlerinin ardından ifadeleri alındı.

Türkiye’ye farklı tarihlerde yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen, Ağrı ve Erzincan gibi illerden toplanıp Ankara’ya çalışmak için gittikleri öğrenilen 102’si erkek 9’u kadın ve 8’i çocuk olmak üzere toplam 119 kişi sınırdışı edilecek. İşlemleri tamamlanan göçmenler dün İl Göç İdaresine teslim edildi.

Bilindiği gibi 10 Ağustos Perşembe günü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Ankara-Samsun karayolunun Küçük Sanayi Sitesi önündeki uygulama noktasında, Mustafa Y.’nin (29) kullandığı 59 RU 095 plakalı otobüsü durdurmuş, içerisinde Afganistan, Pakistan, İran, Somali, Özbekistan ve Suriye uyruklu 119 kişi olduğu tespit edilmesi üzerine, otobüs Mahmut Atalay Spor Salonuna götürülmüştü.

Gözaltına alınan Sungurlu nüfusuna kayıtlı otobüs şoförü Mustafa Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Cuma günü çıkarıldığı mahkemece “insan kaçakçılığı” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim