Jandarma ekipleri, durdurulan araçlarda GBT sorgulaması yaparak, kusurlu görülen sürücülere cezai işlem uyguladı. Uygulamada özellikle emniyet kemerine dikkat çekildi. Denetimlerin yaz mevsimi süresince devam edeceği belirtilirken, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, kara yollarında turizm ve tarımsal amaçlı seyahatler ve seyahat süresinin uzun sürmesi nedeniyle trafik kazalarının yaşandığı belirtildi.

Çorum genelinde emniyet kemeri kullanımını artırmak, trafik kurallarına saygı ve kurallara uygun hareket eden ve düzenli ve bilinçli toplum fertleri oluşturmak vatandaşlara bu alışkanlığı kazandırmak için çalışmaların yaz aylarında aralıksız yürütüleceği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma trafik ekiplerinden oluşan karma ekipler, İskilip yolunda emniyet kemeri kullanımı ve önemi, kazalara neden olan hız ihlalleri, şerit izleme ve değiştirme, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamama gibi kurallara yönelik “drone” cihazı da kullanıldı. Duyarlı sürücüler denetimlerin gerekli olduğunu ve herkesin trafik kurallarına uyması gerektiği yönünde görüşlerini belirttiler.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim