Atlas Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Müdürü Mustafa Özdemir, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda başlamasının önemine vurgu yaparak, “Genç nesle kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın yolu ne ise hep beraber çözmeliyiz. Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi aşılayarak zamanını doğru bir şekilde kullanmayı ve zararlı olan internet bağımlılığından kurtarmaya çalışacağız.

Kitap, insanlarımızın faydalanabileceği en kıymetli hazinedir. Kitaba olan ilgi ve sevgimiz inkar edilemez ve kitabın yeri başka hiç bir nesne ile doldurulamaz. Hz. Adem ile başlayan insanlık serüvenimizde Hz. Muhammet ile noktalanan ve ebediyete kadar devam edecek olan hayatımızda okumanın ve öğrenmenin önemine dair mesajlar verilmektedir. Kitap cehaletin en büyük düşmanı, bilginin kaynağıdır. Kitap engelleri aşmaktır. Kitap sosyal düzenin korunmasında rehberdir. Kısaca kitap hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi yetkilileri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Atlas Gençlik izcileri güzel izlenimlerle kütüphaneden ayrıldılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim