İlk olarak Eceabat İlçesi’ne bağlı Kocadere Köyü’nde kamp kuran izcilere yürüyüş öncesinde 57’inci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. 103 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındığı programda daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerle birlikte katılımcılar saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti.

ATALARINA YÜRÜDÜLER

57. Alay Vefa Yürüyüşü Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu bünyesindeki Atlas Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile yaklaşık 5 bin izci, sırtlarında ‘Dedeciğim ben geldim’ yazılı cepkenleriyle kilometreleri aşmanın gururunu yaşadı.

57. ALAY SANCAĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Conkbayırı’ndaki tören ise anıta çelenklerin bırakılmasıyla başlandı. Hükümet adına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı anıta çelenk koydu. Tören, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. TSK adına Albay Serhat Demirbaş'ın konuşmasının ardından 57'nci Alay’ın temsili sancağı geçen yıl emanet edilen 19 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından törenle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ne teslim edildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim