Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerine kavuşurken, Çorum’da da toplam 490 ilk ve orta dereceli okulda öğrenim gören toplam 94 bin 238 öğrenci, karne ve tatil sevinci yaşadı.

Vali Vekili Dr. Ayhan Özkan, Bahçelievler İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Dünkü karne dağıtım törenine Vali Vekili Özkan’ın yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Millî Eğitim Şube Müdürleri Özcan Kuşcu ve Ahmet İnan, Okul Müdürü Olgun Çakır ve çok sayıda öğretmen ile veli katıldı.

Vali Vekili Ayhan Özkan ve beraberindekiler 1-F sınıfında öğrencilerin karnelerini dağıtarak, onların mutluluğuna ortak oldular.

Vali Vekili Özkan, Çorum genelindeki 26 anaokulu, 197 ilkokul, 151 ortaokul ve 116 ortaöğretim kurumu olmak üzere toplam 490 okulda 94 bin 238 öğrenci ile 6590 öğretmen bulunduğunu belirterek, başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyledi.

Tüm öğrencileri tebrik eden Ayhan Özkan, verimli ve güzel bir yaz tatili geçirmelerini diledi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise 16 yıllık AKP iktidarında Çorum’a 3500 derslik kazandırdıklarını belirterek, öğrencilere yaz tatilinde iyi bir şekilde dinlenmelerinin yanı sıra bol bol kitap okumalarını da tavsiye etti.

Okul bahçesinde yapılan bayrak töreninin ardından öğrenciler aileleriyle bol bol karne hâtırası çektirdiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim