İYİ Parti olarak saray koalisyonunun küçük ortağının erken seçim talep ve teklifinin tamamen danışıklı bir dövüş olduğunu dile getiren Bekir Özsaçmacı, “Erken seçim talebinin ve kararının nedeni İYİ Parti korkusudur” diye konuştu.

Partilerinin kısa sürede önümüzdeki 24 Haziran seçimlerinde iktidarın en büyük adayı olduğunu dile getiren Özsaçmacı, İYİ Parti’nin milletvekili aday adaylarının açıklandığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçim kararının ilk olarak İYİ Parti korkusu yüzünden alındığını, birbirine en ağır hakaretleri eden iki kişinin biraraya gelerek koalisyon kurduğunu, ikinci nedenin ise başarısızlıkların medya gücüyle de örtülemeyecek boyutlara gelmesi olduğunu anlatan Bekir Özsaçmacı, “Bu yıl içinde ödemeleri gereken dış borç miktarı 185 milyar dolar, finanse edilmesi gereken cari açık 53 milyar dolardır. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ekonominin ihtiyaç duyduğu yabancı kaynak, 238 milyar dolar düzeyinde. Saray koalisyonunun üyeleri tükenen ekonomik ve siyasal itibarları nedeni ile bu parayı bulamayacaklarını biliyorlar. Çünkü artık tutarlılıkları bitmiştir, tutarlılık yoksa güvenilirlik de yoktur.

İşsizlik çift haneli rakamlar tırmanmış, enflasyon başını almış gidiyor, atanamayan gençler intihar aşamasına kadar gelmişler, savaş naraları ve şehitler AKP’nin metal yorgunluğunu gidermenin utanç verici aracı olmuş, kesimlik hayvanlardan sonra süt de ithal edilir hale gelmiş.

İşte böyle bir tabloda biliyorlar ki seçimler 3 Kasım 2019’a yapılırsa Dolar 7, Euro 8.5, benzin 8.5, mazot 8 TL olacak ve ekonomi dipsiz bir çakılışa geçecek. Bir de bu saray koalisyonu uzadıkça problemler çıkmaya başlamıştır, uyumun bozulma emareleri göstermektedir. İşte bu nedenlerle koalisyon ortakları Türk Milletini, daha korkunç ve acı sonuçlarla yüzleşmeden acilen seçimlere götürmek istiyorlar” diye konuştu.

Erken seçim hamlesinin Meral Akşener’in önünü kesmeye yönelik nafile bir teşebbüs olduğunu dile getiren İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı sözlerini şöyle sürdürdü: “İYİ Parti olarak, varlığını borçlu olduğu ve kendisini adadığı Türk milleti adına seçimlerin erkene alınmasından büyük bir mutluluk duymaktadır. Türkiye’nin yeniden kurtuluşu ve kuruluşu böylece beka meselesini ortaya çıkaranlar tarafından öne çekilmiştir. Bu takdiri ilahidir. İyiliğin önünü açıyorlar. Darbe dönemlerinde yeni kurulan partilere dahi reva görülmeyen zulüm, eziyet ve baskıları aşarak geliyoruz. Bu cesaretimizin, direncimizin ve gücümüzün kaynağı milletimizdir. Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti Türk milleti için kurtuluşun yegâne adresidir. Erken seçim talebi yakın dönemde güvenlik, ekonomi ve dış politika alanında karşılaştığımız sorunların, o sorunların sebebi olan mevcut iktidarla çözüm bulamayacağının açık bir şekilde kabulüdür. İyi Parti bu anlamda bu sorunlara yönelik açık ve önceden tanımlanmış çözümleriyle iktidarın en güçlü adayıdır.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim