Televizyonda imza attığı senaryolarla tanınan Ayhan Sonyürek’in yönetmen koltuğuna oturduğu, hemşehrimiz Nail Demir’in ise yapımcı yardımcısı ve oyuncu olarak katkı sağladığı “İyi Biri” Altın Portakal’da 57 film arasından ödüle aday gösterilmiş, izleyicilerden en iyi film ödülünü kazanmıştı.
Hatay’dan Mersin’e uzanan bir yol hikayesini beyazperdeye taşıyan film katıldığı ikinci festivalde de ödül kazanarak başarısını kanıtladı. Yapımcılığını Mehmet Gün’ün görüntü yönetmenliğini Barbaros Engin’in yaptığı Cengiz Bozkurt, Mustafa Alabora, Asuman Çakır, Macit Sonkan, Devrim Atmaca, Tulga Serim, Aysan Sümercan, Sevim Gelenbe, Ecren Serim, Vedat Yalçın, Mazlum Çimen, Cezmi Ersöz, Faruk Karaçay ve hemşehrimiz Nail Demir’in rol aldığı film Hollanda’da düzenlenen Altın Lale Film Festivali’ne katıldı.
Geçtiğimiz günlerde Het Eye’de düzenlenen törene Yeşilçam’ın zarif yüzü Filiz Akın, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, jüri üyeleri Derviş Zaim, İlksen Başarır, Kees Driessen, Michal Shatbay, Bianca Taal ile bir çok saygın davetli katıldı. Festivalde “İyi Biri”nin Eleştirmenler ödülüne layık görüldüğünü söyleyen Nail Demir, filmin önümüzdeki günlerde Çorum’da vizyona girmesini beklediklerini açıkladı.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim