Çorum Evet Platformu adına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir açıklama yapan Dönem Sözcüsü Ahmet Saatçi, ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını belirterek, “Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz” dedi.

Ülkenin büyümesini ve yürümesini istediklerinin altını çizen Saatçi, istikrar yakalanamadığı takdirde Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalma şansının zayıflayacağına dikkat çekti. Referandum konusunun siyasi parti tekelinde olan bir konu olmadığını anayasa konusunun bütün sivil toplumu ilgilendirdiğinin altını çizen Saatçi, onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenlerin hata ettiğini, bu konunun millet ve memleket meselesi olduğunu söyledi.

115 defa cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp da cumhurbaşkanı seçemeyen bir meclis gördüklerini anlatan Saatçi, “Cumhurbaşkanıyla başbakan arasında cereyan eden ve anayasa kitapçığı fırlatmaya kadar giderek milletin anasını ağlatan ve ekonomiyi örseleyen bir fotoğrafı yaşadık. Türkiye'nin darbelere maruz kalmamasını, yoluna emin adımlarla yürümesini istiyoruz. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz. 16 Nisan mutlaka iyi analiz edilmelidir. Hiç kimsenin dışlanmaması gerekir. Kararı ne olursa olsun bu ülkenin her vatandaşı milli iradenin paydaşı, bu ülkenin eşit vatandaşı, Anadolu’nun kendine has söylemiyle birbirinin ‘gardaşıdır’.”Hayır"ı da "Evet"i de söyleyen bu ülkenin vatandaşıdır. Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacağız. Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. STK’lar olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan'da yapmış olacağız. Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler 'Evet'in kıymetini bilmeyenlerdir. Onun için 'Evet'in kıymetini bilenleri bu anlamda ter dökmeye davet ediyoruz. STK’lar olarak; Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapmak istiyoruz. Her dilde, ‘hayır’ yazanlara, STK’lar olarak yanıtımız, tek dilde ‘Evet’tir. Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin yeniden büyük Türkiye yolunda sorumluluk alıyoruz. Yaşadığımız zemin, bu ülkede parlamenter zeminde bizim asla boş durmamamız gerektiğini öğütlüyor” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim