HİTÜ MYO Ethem Erkoç salonunda yapılan konferansa konuşmacı olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Karatay katıldı. Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, İbn Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözüne atıfta bulunarak, “Bu millet coğrafyadan başka bir milletin geleceği için imanı, inancı ve cesaretinin de kaderinin tayininde önemli bir rol oynadığını göstermiştir” dedi.

Yaklaşık kırk yıldır terörle mücadele edildiğinin altını çizen Işık, emperyalist ve siyonist güç odaklarının Türkiye’yi bir terör kuşatması ile İslam coğrafyasından büsbütün koparmaya çalıştıklarını kaydetti. Zekeriya Işık, “Bu zavallıların bilmedikleri şey biz bu coğrafya ile olan gönül bağımızı asırlardır Yemen’e, Hicaz’a, Kanal’a Bağdat’a adeta ektiğimiz Çorumlu, Tokatlı, Yozgatlı, Edirneli Türk evladıyla, ecdadımız vasıtasıyla kurmuşuz. Suni sınırlar ve dayatmalar Türkiye ile gönül coğrafyası arasındaki bağları koparmaya yetmez” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Işık, Fırat Kalkanı’ndan sonra Afrin operasyonunun söz konusu bu terör kuşatmasını yarmak, ikinci bir Kandil hayali görenlerin bütün emellerini başlarına yıkmak için yapıldığını kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Halit Karatay ise Sevr mağarasından Sevr Antlaşması’na bir bağlantı kurarak başladığı konuşmasında Mehmet Akif’in gerek Çanakkale Destanı gerekse İstiklal Marşı’nı Kur’an’dan aldığı ilhamla yazdığını kaydetti.

İstiklal Marşı’nda bazı mısralarla Kur’an ayetleri arasındaki bağlantılara dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, Akif’in güçlü bir imana, inanca ve tefekkür dünyasına sahip bir kişiliğinin sahip olduğunu söyledi. Mehmet Akif’in ahlaklı, erdemli ve faziletli bir gençlik hayali kurduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, Asım’ın gençliğinin bir diğer özelliğinin de “Korkma” nidasında kendini bulan cesaret olduğunu dile getirdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Halit Karatay’a teşekkür ettikten sonra kendisine bir plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim