Devlete ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıların, milli değerlere edilen hakaretlerin yaşandığı bu günlerde rengini şehitlerin kanından almış ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, Atatürk’ün öncülüğünde yokluk ve imkansızlıklar içinde topyekün millet olarak verilen çetin mücadelenin anlatıldığı İstiklal Marşı’na sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle Türkiye Kamu-Sen İl Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Türk, komisyon üyeleri ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların kadın üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda “Elimizde yalnız bir İstiklal Marşı” kaldı diyen İlknur Türk, milletimizin bayrağa, dilimize ve İstiklal Marşı’na sıkı sıkıya sarılarak bu günleri atlatabileceğini dile getirdi.
Bu topraklar üzerinde yaşayan milyonlarca insanı, tek bir çatı altında toplayan, birleştiren, bizleri millet yapan milli değerler bulunduğunu, bu değerlerin başında da bayrak, dilimiz ve İstiklal Marşı’mızın geldiğini belirten Türk, bunlara sahip çıkmanın günümüzde vatan müdafaası derecesinde hayati önem kazandığını vurguladı.
Zamanın ötesinden ebediyete seslenen İstiklal Marşı’nın Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, Türk’ün ve Hakk’ın önüne çıkarılan hiçbir güçten korkmamayı öğütlediğini anlatarak nihai zaferin mutlak surette inanan Türk milletinin olacağını müjdelediğini belirten Türk sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerlerimiz bir bir elimizden alınmaya çalışılır, bayramlarımız kaldırılmak istenir, geleneklerimiz yozlaştırılır ve milli reflekslerimiz yok edilirken; hiç unutmamak zorunda olduğumuz tarihimizde dokunulmamış, üzerine asılsız iddialar üretilmemiş, belki de yalnızca İstiklal Marşı’mız kalmıştır. Bu millî değerlerin elimizden alınması, bir gün bizleri yeniden bir İstiklâl Marşı yazmak zorunda bırakacak tehlikeleri de beraberinde getirmektedir.
Bizler de bugün; Hak çizgisinden ayrılmadığımız, adalet terazisini bozmadığımız müddetçe, Türk milletinin karşısına çıkarılan her türlü oyunun bozulacağından, her türlü ihanet girişiminin muhataplarının suratına çarpılacağından eminiz. Bizlere bu güzel vatanı ve bu erdemli devleti hediye edenlerden aldığımız emanete halel getirmeden, daha da güzelleştirerek, gelecek kuşaklara devretmek vazifemizi yerine getirmekte kararlıyız”
Türk, ecdadımızın verdiği şanlı mücadele ve kararlılığın her daim kendilerine örnek olacağını, içlerinden sönmez vatan ve millet aşkının ebediyete kadar canlı kalacağını dile getirerek başta Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu vatan için can veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim