Milli Piyango İdaresi piyango biletlerinde sistem değiştiriyor. Bugüne kadar merkezi olarak basılarak bayilere ulaştırılan piyango biletleri, 29 Temmuz 2018 çekilişinden itibaren artık şans oyunu terminal makinelerinden alınabilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Rıfat Büfe sahibi Rıfat Umur, Milli Piyango’nun seyyar bayilerdeki bilet satışını aşamalı olarak kaldırma hedefi uyarınca 20 Temmuz’dan itibaren 29 Temmuz çekilişi biletlerinin bir kısmının şans oyunları makinelerinden oynanmaya başlanacağını söyledi. Rıfat Umar getirilen bu sistem ile vatandaşların çekiliş için istediği kadar numarayı kendisinin belirleyebileceğini, istenirse 2 istenirse tüm numaralara yönelik bilet basımı yapılacağını kaydetti.

20 Temmuz’dan itibaren sayısal loto bayilerinin piyango bileti satmaya başlayacağını, Milli Piyango’nun soğuk damgalı bilet basımını ileriki dönemde durdurarak sabit ya da mobil terminal makineleri ile anlık olarak bilet basarak satışa sunacağını kaydeden Umar, sistem üzerinden üretilip satılan biletlere ikramiye isabet etmesi halinde 1000 TL’ye kadar olan bölümünün bayi tarafından ödeneceğini, ayrıca bayiye 20 bin TL’ye kadar ödeme imkanı sunulduğunu da açıkladı.

Milli Piyango İdaresi’nin yaptığı ikinci değişikliğin de Sayısal Loto oyununda yaşandığını söyleyen Rıfat Umar, bu oyunun artık Cumartesi günleri ile birlikte Çarşamba günleri de çekileceğini, uygulamanın 18 Temmuz Çarşamba günü başlayacağını, ayrıca Çarşamba günleri çekilişi yapılan Şans Topu oyununun da devam edeceğini açıkladı. Çarşamba ve Cumartesi yapılacak olan Sayısal Loto çekilişlerinde büyük ikramiyelerin 4 hafta boyunca çıkmaması halinde 5’nci hafta 5 bilene ikramiye verilmesi uygulamasının da kaldırıldığını anlatan Umar, büyük ikramiyenin bir veya birkaç kişi tarafından bilinene kadar devretme uygulamasının getirildiğini de sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim