Bugüne kadar "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 140'tan fazla Gazzeli’nin Siyonist rejim askerlerince hunharca şehit edildiğini belirten Saatcı, birçok ülkeye insan haklarına saygı göstermediği gerekçesiyle ekonomik ve siyasi ambargo uygulayan ABD ve batılı devletlerin giderek daha da faşistleşen ve insan haklarını yok saymayı bir devlet politikası olarak her geçen gün daha da kurumsallaştıran Siyonist İsrail’e ise askeri ve siyasi desteğini artırarak devam ettiğini ifade etti. Son günlerde Gazze’ye savaş uçakları, tank ve toplarla saldırılar düzenleyerek insanları katleden terörist İsrail rejiminin saldırıları karşısında, özelde Gazze genelde ise Filistin halkının meşru direnme hakkını kullanarak imkansızlıklar içinde kendisini savunduğuna dikkat çeken Saatcı, önceki günkü saldırılarda dört Filistinlinin şehit düşerken onlarcasının da yaralandığını ifade etti.

Gece saatlerine kadar Gazze’ye uçaklarla, toplarla, tanklarla saldıran İsrail rejiminin Gazze halkının direnişi karşısında kayıplar verince ateşkese razı olduğuna dikkat çeken Ahmet Saatcı, Filistin halkının taraf olduğu her türlü ateşkes ve anlaşmayı önemsediklerini, daha az ölüm ve daha az yıkım getirecek ateşkesi desteklediklerini vurguladı. Faşist İsrail rejiminin, Filistin topraklarından tamamen sökülüp atılmadıkça hiçbir ateşkes ve hiçbir anlaşmanın bölgede kalıcı bir barışı, Filistin halkının güvenliğini ve bölgesel huzuru mümkün hale getiremeyeceğini belirten Saatcı, “Katliam, sürgün ve soykırım Siyonist ırkçı zihniyetin karakteridir.

Memur-Sen olarak, 1 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası ve STK’sı olarak, Filistin halkının zulme karşı meşru direnişini, vatanlarına dönmek için verdikleri her türlü meşru mücadeleyi destekliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de mazlumun, haklının yanında, zulmün ise karşısındayız. Başta BM olmak üzere, bütün uluslararası ve bölgesel karar alıcılar ile İslam ülkelerini, Filistinlilerin çığlığını duymaya, Siyonist rejimin zulmünü görmeye, Siyonist İsrail saldırganlığını durdurmaya, gayri insani ve hukuksuz Gazze ablukasını sonlandırmaya ve Filistin halkının mazlumiyetini giderecek adil bir çözüme destek vermeye çağırıyoruz. Siyonist İsrail terörünün şehit ettiği kardeşlerimize yüce Rabbimizden rahmet, yaralılara acil şifalar, izzet ve onurun sembolü Filistin halkına ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim