Seçim süresi kapsamında kongreleri başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde Merkez ilçe başkanlığı için adaylar da ortaya çıkmaya başladı.

İlk açıklama İsmail Kalender’den gelirken CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve partililer katıldı.

Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, 10 aralık tarihinde yapılacak kongrede aday olmayacağını belirterek kendisinden sonra gelecek olan yönetimin çıtayı daha iyi yerlere getirebilmek için elinden geleni yapacağına emin olduğunu ifade etti.

İl Başkanı Hasan Suvacı ise bir demokrasi şöleni halinde geçen kongre döneminin Çorum ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Adaylığını açıklayan İsmail Kalender’e başardılar dileyen Suvacı, bunun bir hizmet yarışı olduğunu çıkar amacı gözetmeden ulusal değerler açısından adım atmanın önemli olduğunu vurguladı.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan İsmail Kalender ise konuşmasında Cumhuriyet Halk Partili olmanın Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerine, devrimlerine ve kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

CHP’nin halkın sesi olduğunu söyleyen Kalender, 15 yıldır kadınları toplumdan dışlayan, kötü eğitim politikaları ile en kötü işsizlik politikaları ile gençlerin geleceği ile oynayan, demokrasi ve cumhuriyete saldıran, Türkiye’yi orta çağ karanlığına sürükleyen bir iktidar bulunduğunu anlatan İsmail Kalender, bu karanlığın dibinde geleceğinden endişe eden gençler ve tüm hakları kısıtlamaya ve toplumdan dışlanmaya çalışan kadınların bulunduğunu dile getirdi.

Bir çıkış aradıklarını ve bunun da CHP olduğunu söyleyen Kalender, hep birlikte mücadele ederek karanlıktan çıkacaklarını belirtti. CHP’yi hem yerel hem de genel seçimde zirveye taşımak için CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu vurgulayan İsmail Kalender, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim