Okul binası yeni eğitim- öğretim yılı açılışı öncesi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği hijyen standartlarına uygun hale getirildi. Her sınıfın girişine dezenfektan cihazları yerleştirilirken, sıralar da öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uygun oturmaları için hazırlandı.

İsmail Kaçak İlkokulu Müdürü Önder Özcan Özçakır, okul bahçesindeki 600 metrekarelik yeşil alanı da velilerin salgınla ilgili endişelerini gidermek amacıyla açık hava sınıflarına dönüştürdü. Okulun bahçe duvarı öğrencilerin dikkatinin ders esnasında başka yöne kaymaması amacıyla yeşil örtüyle çevrildi.

“Okulumuzda bakanlıklarımızın tedbirlerini uyguladık” diyen Özçakır, “Bunun yanı sıra bir de 'açık sınıf' uygulaması başlattık. Bu yıl ilk kez okula başlayacak öğrencilerimiz uyum sürecini bahçede oluşturduğumuz açık sınıflarda geçirecek” ifadesinde bulundu.

Öğrenci velisi Nur Kalaycı Tengiz de salgın dolayısıyla çocuğunun bu yıl ilk kez eğitime başlayacak olmasının heyecanını buruk yaşadığını ifade etti.

Okul bahçesinde oluşturulan açık hava sınıflarının içini rahatlattığını aktaran Tengiz, “Çocuğumun bu zorlu süreçte açık havada ağaçların altında ders yapacağını bilmek bir veli olarak içimi rahatlattı” dedi.

Caner Turan ise çocuğunun bu yıl ana sınıfına başlayacağını belirterek, “Veli olarak benim de endişelerim vardı açık sınıf endişelerimi azalttı” dedi.

(AA)

Editör: TE Bilisim