Mevcut mevzuata ve buna ek olarak getirilen şartlara uygun olan İEP başvurularının değerlendirmeye alınacağını ve İl Müdürlüğü tarafından olumlu sonuçlandırılan programların başlatılabileceğinin kaydedildiği açıklamada başvuruları, en son Aralık/2016’ya kadar alınacağı ve uygun görülen programların bitiş tarihlerinin 30 Haziran 2017’yi aşmayacağı vurgulandı.
İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, yapılan düzenlemelerle 2016 yılı için alınacak başvurulardaki ek şartlar şöyle sıralandı:
“Program kapsamında çalışacak katılımcı adayları, daha önce herhangi bir sigorta tescili olmayıp ilk kez işgücü piyasasına girecek kişiler olmalı veya en az son 6 (altı) aydır işsiz (bir gün dahi sigorta primi olmayan) olmalıdır.
İşverenin engelli işçi kotasına tabi olması (50 ve üzeri çalışanı olması) durumunda engelli kotasına ilişkin kontenjan açığının olmaması gerekmektedir.
İşveren tarafından, İEP’nin normal kullanım kontenjanı olan %10 oranlı kullanımda dahi en az yüzde elli (%50) istihdam taahhüdünün verilmesi gerekmektedir. Yani işveren, kaç kişilik program kullanırsa kullansın, katılımcıların en az yarısını program sonunda istihdam etmesi gerekmektedir.
Program sonrası gerçekleştirilecek olan katılımcı istihdam süreleri, en az 60 gün olmak üzere en az program süresi kadar (programın fiili günü kadar) olması gerekmektedir. Örneğin; 45 fiili gün düzenlenen programda en az 60 gün, 150 fiili gün düzenlenen programda en az 150 gün istihdamın gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Bu değişiklikler ve şartlar, bu tarihten önce açılan ve halen devam eden programları etkilemeyecek ve bu programların uzatılması söz konusu olmayacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim