Milletvekili Ceylan dün AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ile birlikte İŞKUR İl Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenledi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca, Çorum Kadastro Müdürü Tonguç Genç ve Tapu Müdürü Mehmet Oymak’ın da hazır bulundukları toplantıda Milletvekili Ceylan, yeni İŞKUR binasının ise 26 Aralık’ta ihaleye çıkarılacağını hatırlatarak, “Her iki binanın temelini Şubat’ın ortalarında atmayı hedefliyoruz.” dedi.

Mevcut İŞKUR binasının 800 m2 bir kullanım alanına sahip olduğunu ve son derece yetersiz kaldığını belirten Ahmet Sami Ceylan, “Fevzi Çakmak Caddesi’nde 5000 m2 alana sahip arsaya zeminle beraber 6 katlı bir bina düşünüyoruz. 65 kişilik konferans salonu, yemekhane ve açık ve kapalı otoparkların da olacağı yeni İŞKUR binasının ihalesi 26 Aralık’ta yapılacak. Yine YEDAŞ’ın karşısına konumlanan yeni Tapu Kadastro binasının ihalesi de 3 Ocak günü gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün uhdesinde yapılacak ihalelerin bekleme süresinin ardından Şubat ayının ortalarında her iki binamızın temelini atmayı plânlıyoruz.” diye konuştu.

Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi de davet edeceklerini kaydeden Milletvekili Ceylan, Maliye Kampusü’nde ise sona yaklaşıldığını bildirdi.

“İŞKUR’A SON İKİ YILDA 100 MİLYAR ÖDENEK”

Milletvekili Ceylan son iki yılda İŞKUR kanalıyla Çorum’da yaklaşık 650 müteşebbisin yeni iş kurduğunu ve 5500 kişinin ise 25 milyar İşsizlik Ödeneği aldığını belirterek, “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ise 50 milyar TL. İŞKUR’a kaynak aktarıldı. Üst üste topladığımızda son iki yılda Çorum İŞKUR İl Müdürlüğü’ne yaklaşık 100 milyar TL. ödenek ayrıldı.” dedi.

“DEKONTLAR SAHTE, REZA ZARRAB DAVASI İSE TİYATRO”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Ceylan, ABD’de görülen Reza Zarrab Davası’nı “tiyatro” olarak nitelendirdi. Ceylan, “Gezi olaylarında ve 15 Temmuz’da Türkiye’yi yıkmayı başaramayanlar bu dava üzerinden yeni bir kaos yaratmak istiyorlar. Bütün bunları uzun süredir emir kipiyle konuşanların isteklerini yerine getirmeyen bir ülke olduğumuz için yaşıyoruz. 15 Temmuz’a rağmen hâlâ yatırım yapan bir Türkiye var. Bu Türkiye artık Hans’ın Johns’un değil, Hasan’ın Mehmet’in isteklerini yerine getiriyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği dekontlara da değinen Milletvekili Ceylan, “O dekontlar sahte! Yurt dışına para transferi kesinlikle olmamıştır. İddiaları kabul etmiyoruz. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız da Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim