Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği görevini kabulünün 88. yıldönümü ve 24 Kasım tarihinin Öğretmenler Günü olarak kabul edilmesinin 35. yıldönümü nedeniyle ilk olarak İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Daha sonra İskilip Sultan Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Gözde Düğün Salonu’ndaki kutlama etkinliğine Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İskilip Belediye Başkan Vekili Fatma Selvi, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal ve İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun’un yanı sıra çok sayıda öğretmen katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, “Öğretmenlik, insanlara dünyayı tanıtarak o küçük öğrencilerin kalplerine sevgi ve güven aşılarken beyinlerine hayatı kazımaktır.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Fikret Zaman, öğretmenliğin çok özel ve kutsal bir mmeslek olduğuna vurgu yaparak, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Adaylığı kalkan öğretmenlerin Meslek Yemini etmelerinin ardından etkinlik, bu yıl emekli olan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından teşekkür plâketi verilmesiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim