Ulukavak Mahallesi'nde 1 Ocak'ta Cadde üzerindeki yolda, yaralı halde yatan atı gören çevre sakinleri, polise haber verdi. İhbar üzerine polis ve belediye ekipleri, bölgeye sevk edildi. İşkence yapıldığı öne sürülen, vücudunda yara ve kan izleri bulunan at, veteriner tarafından kontrol edildi. İş makinesi kepçesiyle kamyonete yüklenen yaralı at, hayvan barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Yaralı at, tedavi gördüğü barınakta hayatını kaybetti. Barınakta, Veteriner hekim tarafından telef olan atla ilgili rapor hazırlandı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığı belirtilen raporda, "Atın fiziki muayenesinde hayvanın zayıflamış olduğu, arka ayak ve sırtında yaralanmalar olduğu, nalın bir tanesinin uzun bir süre önce düştüğü görülmüştür. Atın tedavisine başlanılmış günlük antibiyotik, vitamin, ağrı kesici, yara tedavisi ve sıvı tedavisi uygulanmıştır. At bakın evinde  ölmüştür” denildi.

Öte yandan, olayda polis ekiplerince gözaltına alınıp serbest kalan atın sahibi "Ben bu atı artık istemiyorum. Sağlık sorunlarından dolayı bakamıyorum. Alın sizin olsun" diyerek belediyeye vermek istediğini söylemişti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim