TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Doğu ve Güneydoğu ile büyük şehirlerde esnafın terörden olumsuz etkilendiğini ve son aylarda çok sayıda kepengin kapatıldığını söyledi.
“Günlerce işyerlerini açamadığı için işini kaybetmiş binlerce esnaf ve sanatkâr var. En önemlisi yaşanan ekonomik krizlerden etkilenerek iş yerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârlara mutlaka işsizlik maaşı bağlanmalı. Bunun için de acilen esnaf ve sanatkârlar için işsizlik fonu oluşturulmalı.” diyen Palandöken, 1 Ocak - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında ülke genelinde 36 bin 593 kişinin iş yerini kapattığını bildirdi.
“EŞİTLİK İLKESİNE UYULMALI”
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüm kesimlerini bir şemsiye altında toplayarak eşitlik sağlamak için kurulduğuna dikkat çeken Bendevi Palandöken, “ Nasıl ki sigortalı olarak çalışan işçiler işten ayrıldıktan sonra belli bir gün sağlık hizmetlerinden faydalanıp işsizlik maaşı alıyorlarsa, işyerini kapatan esnaf ve sanatkarlar da hem sağlık hizmetlerinden faydalanmalı, hem de işsizlik maaşı almalıdır.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim