AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya, 3+1 eğitim modelinin tanıtımının yapıldığı toplantıda işini iyi yapan herkese ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

İş arayan 10-15 milyon insanın bulunduğunu ancak İŞKUR’a kayıtlı çok az insan bulunduğunu dile getiren Kavuncu, işsizlerin büyük bölümünün devlet kapısında iş bulma umudu yaşadığını ancak devletin yıllık ancak 100 bin civarında yeni istihdama ihtiyacı bulunduğunu anlattı.

İşsizliğe rağmen özel sektörün nitelikli çalışana ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Kavuncu, gençlerin iyi yetişmesi için gereken çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise konuşmasında Meslek yüksekokullarındaki 8 bin öğrenciye iş bulmak ve bundan randıman beklemenin zor olduğunu ifade etti. Tüm zorluklara rağmen çaba harcanması gerektiğini ifade eden Kaya, gençlerin çalışmak istemediğini hatta iş bulmanın umurlarında bile olmadığını anlattı. İş bulmak için ebeveynlerin çaba harcadığını ve gençler yerine onların konuştuğunu söyleyen Kaya, “İnsanlar çocuklarını el bebek gül bebek yetiştiriyor. Çocuklar askerden gelene kadar kendilerini çok nitelikli sanıyor ancak iş hayatına atıldıklarında böyle olmadığını görüyorlar. İşini iyi yapan herkese ihtiyaç var” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim