“Öncelikle bütün çalışanların, emeğin ve alın terinin sembolü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” diyen Karadağ, insanlığın gelişimine katkı sağlamada gayretleriyle, fedakârlıklarıyla emekçilerin ve emeğin yerinin tartışılmaz olduğunu söyledi.

İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması gerektiği bilinci ve terbiyesiyle yetiştiklerini anımsatan Karadağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Emekçi ve işçilere daha iyi çalışma koşullarının oluşturulması, sendikal hakların sağlanması, insan onuruna yaraşır koşullar ve emeğin karşılığı ücrete sahip olması hepimizin arzusudur. Bizlerde bu şartların oluşabilmesi ve hayata geçirilebilmesi için yoğun mesai harcıyoruz. 1 Mayıs işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Ülkemizde ilk defa 1923’te resmi olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2009 yılında Ak Parti hükümetimiz döneminde TBMM’de kabul edilen yasa ile resmi tatil ilan edilmiştir. İşçi ve emekçilerimizin taleplerine karşın hükümetimiz duyarsız kalmayıp bu özel günü ayrı bir resmi statüye kavuşturmuştur. Ülkemiz, emekçi ve işçilerimizin katkısı ile üretir, büyür, gelişir ve yaşamaya devam eder. Bizler bu bilinç ve inançla çalışma koşulları ve işçi hakları hususunda birçok yasal düzenlemeye imza atarak işçi ve emekçilerimize katkı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzün tüm çalışanlarımız tarafından kardeşlik ve birlik çerçevesinde, huzur içinde; amacından, özünden koparılmadan kutlanacağını umut ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim